Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam in continuare.
Galbenusurile se pun intr-un bol si se amesteca cu praful de copt si zaharul vanilat apoi se adauga treptat peste spuma cu zahar folosind in continuare mixerul.
Se adauga in continuare uleiul si cele 2 linguri de apa fierbinte.
La final se adauga treptat faina amestecata cu scortisoara mixand in continuare folosind treapta 1.
Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Merele (3- 4 mere) curatate de coaja si fara seminte se taie felii se aseaza in tava, peste compozitie, de jur imprejur, apoi se presara o lingura de zahar si scortisoara.
Se pune la cuptor la foc mijlociu sau 170 grade pt cca 30 minute. Verificati cu o scobitoare daca blatul este copt.
Se lasa prajitura sa se raceasca cateva minute apoi se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara si se serveste cu o cafea aromata!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii