Prajitura Cu Malai Si Stafide

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Cu Malai Si Stafide

Ingrediente

  • - 315 g faina
  • - 100 ml lapte
  • - 5 oua
  • - 240 g malai
  • - 165 g unt
  • - 275 g zahar
  • - 100 g stafide
  • - 12 g praf de copt
  • - o lingura zahar vanilat
  • - un praf de sare
  • - un varf cutit bicarbonat

Mod de preparare

Topiti untul, lasati-l sa se racoreasca putin apoi amestecati-l cu zaharul pana obtineti o pasta omogena.

Adaugati ouale si amestecati bine.

Intr-un castron separat, amestecati faina, malaiul, praful de copt, bicarbonatul, zaharul vanilat si praful de sare. Cerneti amestecul de faina, adaugati-l peste mix-ul de oua si unt apoi amestecati usor cu o spatula pana ce obtineti o coca moale.

Adaugati laptele amestecand continuu pana ce aluatul devine usor de manevrat si capata o consistenta cremoasa.

La final incorporati stafidele in compozitia obtinuta. Lasati sa se odihneasca cam 30 de minute pentru ca malaiul sa se hidrateze si sa nu se simta in prajitura.

Tapetati o tava termorezistanta cu hartie de copt sau pur si simplu ungeti-o cu putin unt si un strat subtire de faina apoi turnati aluatul de prajitura.

Coaceti in centrul cuptorului la 180C/350F/gaz 4 pentru 35 - 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.Lasati sa se raceasca apoi portionati in cuburi de marime potrivita, pudrati cu zahar si gata de servit.

POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise