"Prajitura" cu malai

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
"Prajitura" cu malai

Ingrediente

  • felii de mamaliga rece
  • ulei
  • 1 lingurita boia (dulce s-au iute)
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri bulion
  • eu am adaugat si o rosie taiata marunt (reteta originala era fara)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pune ulei la incins care apoi se va amesteca cu boiaua.

Se pun feliile de mamaliga in tigaie si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte.

Se face un mujdei mai gros care se amesteca cu rosia taiata cubulete si bulionul subtiat cu putina apa (sau se poate pune suc de rosii).

Acest sos se toarna peste mamaliga si se lasa pe foc inca 5 minute.

Se serveste fierbinte cu rachiu de fructe cum ne sfatuieste Radu Anton Roman in cartea lui (reteta este luata din cartea regretabilului Radu Anton Roman)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise