Separi albususrile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma. Se adauga treptat 200 g zahar si se bate in continuare. In bezeaua obtinuta incorporezi 5 linguri faina cernuta, macul si nuca de cocos amestecand cu miscari verticale.
Se pune hartia de copt intr-o tava, se toarna compozitia si se coace 35-40 minute in cuptorul preincalzit la foc mijlociu.
Se fierb la bain-marie galbenususrile dizolvate in lapte, cu faina si zaharul ramase amestecand continuu. Dupa ce s-a ingrosat se stinge focul si se da la racit. In untul frecat spuma se incorporeaza crema fiarta, lingura cu lingura.
Se intinde crema peste blatul racit in tava si se da prajitura la frigider pentru cel putin 1 ora. Se taie in bucati si se serveste la masa rece.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii