Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine o bezea tare. Se adauga 4 linguri mac, 50 grame unt topit si 100 grame faina si se incorporeaza cu miscari verticale. Se aseaza in tava si se coace la 180 grade timp de 20 minute. La fel se procedeaza si pentru a doaua foaie.
Se prepara gelatina.
La crema de branza galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul. Se adauga laptele si se pune cratita pe foc, se fierbe pana se ingroasa. Se ia la o parte si se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se lasa la racit si cat e calduta se adauga branza si gelatina. Cand crema este rece se bate frisca si se adauga in crema de branza.
Se prepara lemon curd-ul. Ouale se bat cu zaharul si amidonul. Se adauga zeama de la cele 3 lamai si coaja de la 1 lamaie. Se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul.
Glazura
Se pun la topit ciocolata si untul pe bain-marie.Dupa ce s-au topit se da oala deoparte si se pun restul ingredientelor,
Asamblare
Se pune pe platou o foaie. Se acopera cu jumatate de crema de branza si se da la frig 15 minute. Peste crema de branza se pune lemon curd si cealalta jumatate de creama, apoi a doaua foaie, presand usor si se da la frig 30 minute. Apoi se toarna glazura de ciocolata si se lasa la rece 1 ora. Se serveste taiata bucati mici.
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii