Prajitura cu mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mac

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g margarina Rama
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • cateva picaturi esenta de rom
  • 3 pachete biscuiti picnic de cacao

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare si se pune pe rand zaharul. Apoi adaugam macul, nuca de cocos si faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se omogenizeaza toate. Punem blatul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptor si se lasa la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat si se fierbe la bain-marie pana cand se intareste.Cand este gata se pune crema la racit.

Untul il frecam spuma si adaugam pe rand cate o lingura din crema.

Sirop:

Zaharul il caramelizam, apoi il stingem cu apa rece. Se lasa la racit si amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul, apoi adaugam cateva picaturi esente de rom.

Asamblam prajitura astfel: prima data blatul, peste blat punem jumate din crema, apoi un strat de biscuiti pe care ii inmuiem in siropul de zahar, apoi cealalta jumatate de crema si la sfarsit punem nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise