Mai intai am batut albusurile cu mixerul, la inceput la viteza mica iar dupa un minut am crescut viteza, iar dupa inca 1 minut am adaugat 200 g de zahar continuand sa mixez pana cand spuma s-a intarit.
Peste spuma de albusuri am turnat 5 linguri de faina si am amestecat prin rasturnare, de sus in jos. Apoi am pus macul si cocosul, cacaua si am amestecat din nou.
Am turnat tot amestecul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate pune si in hartie de copt) si am lasat-o la cuptor pana cand a trecut testul scobitorii.
Am lasat blatul sa se raceasca si am facut crema. Intr-o cratita mica am amestecat galbenusurile cu 100 g zahar si o jumatate de esenta de vanilie, dupa care am turnat laptele.
Am presarat 3 linguri de faina si am amestecat continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Am asezat apoi cratita pe baie de abur amestecand continuu, pana cand crema s-a ingrosat.
Pana cand crema de oua s-a racit, am frecat unutul cu mixerul ca sa devina spumos. Am pus apoi cate putin din crema de oua in untul frecat, amestecand cu mixerul, pana cand am obtinut o crema spumoasa.
Taiem blatul in 2, si am inpartit crema in doua parti
o parte in mijloc o parte deasupra si dupa aia un strat generos de ciocolata razuita
Eu am folosit o forma rotunda dar se pote folosi si patrata ,sper sa va placa
Pofta Buna !!!!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii