Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la lamaie sau nu); se bat bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina si se amesteca cu mana. Se framanta bine.
Ludaia se pregateste astfel:
Dupa ce s-a copt la cuptor, se curata si se face cu robotul de bucatarie sau cu o furculita o faceti marunta. Apoi adaugati peste ea zahar, esenta de rom si restul ingredientelor si le amestecati.
Se imparte aluatul in doua parti egale. Se intinde o foaie si se pune in tava cu hartia de copt. Se pune ludaia. Se inteapa cu furculita. Se introduce in cuptorul incalzit aproximativ 5 minute. Se lasa la copt 25 de minute.
Se lasa la racit si apoi se presara deasupra zahar praf cu zahar vanilat sau schovit (asa am facut eu ultima data).
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii