Prajitura cu lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu lapte

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - un pachet foi de pandispan
  • Crema de lapte:
  • - 1 litru lapte
  • - 100 g. amidon sau faina
  • - 4 linguri zahar
  • - 100 g. ciocolata alba
  • - 250 g. unt sau margarina la temp. camerei
  • - 150 g. zahar pudra
  • Glazura:
  • - 200 g. ciocolata cu lapte, rupta bucati
  • - 5 linguri cu lapte
  • - 3 linguri cu zahar
  • - 150 g. unt

Mod de preparare

Preparare crema de lapte:

Amestecam cele 4 linguri zahar cu amidonul. Faina se cerne de doua ori si se folosesc doar 80 de grame in loc de 100.

Adaugam laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase :P

Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.

Preparare glazura:

Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.

Asamblare: 1 foaie blat, 1 strat crema,1 foaie blat, 1 strat crema..... deasupra glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise