Prajitura cu kaki si clementine, frisca si piure de castane

Se amesteca biscuitii maruntiti cu untul moale si ciocolata topita.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu kaki si clementine, frisca si piure de castane

Ingrediente

  • blat
  • 200 g biscuiti fragezi maruntiti
  • 150 g unt sau margarina
  • 50 g ciocolata alba
  • crema
  • 2 fructe foarte coapte de kaki
  • 5 clementine
  • 10 g (un plic) de gelatina
  • decor
  • 200 ml frisca lichida
  • 6 linguri de piure de castane

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu untul moale si ciocolata topita, apoi aluatul obtinut il intindem si presam cu dosul unei linguri intr-o forma cu inel detasabil, de tort, cu diamentrul de 20 cm, apoi dam la rece cateva minute.

Pregatim piureul de kaki si clementine, dand la blender fructele curatate de coaja. Adaugam in piure si gelatina deshidrata in 100 ml apa rece, apoi topita (nu fiarta) la bain marie. Se toarna peste blatul de biscuiti si se lasa 2 ore sa se intareasca, la rece dupa care se scoate si se decoreaza cu frisca lichida mixata pana se intareste si amestecata cu pireul de castane.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise