Intr-un bol se bat ouale spuma cu zaharul (si cel vanilat), apoi se adauga pe rand uleiul, margarina,iaurt-ul praful de copt, faina, si se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina (recomand o tava mai inalta, eventual cu perete detasabil), apoi deasupra se adauga cubulete mici de rahat.
Se da la cuptorul incins si se coace la foc mic pentru aproximativ 30 minute. (se testeaza cu o scobitoare de lemn)
Intr-o cratita se pune la fiert 500 ml apa, cand incepe sa clocoteasca se stinge focul, apoi se adauga praful de jeleu si se amesteca pana la dizolvare completa, si se lasa la racit.
Dupa ce sa racit blatul aflat in tava, se decoreaza cu felii subtiri de portocale, iar cand jeleul incepe sa se inchege, se toarna peste, cu ajutorul unei linguri.
Se lasa la frigider cateva ore, pentru a se intari bine jeleul (eu am lasat-o peste noapte la rece), apoi se indeparteaza peretele tavii.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii