Prajitura cu jeleu de fructe

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu jeleu de fructe

Ingrediente

  • blat
  • 200 g biscuiti maruntiti fin
  • 100 g unt sau margarina moale
  • o mana de miez de nuca marutit
  • umplutura
  • 200 g smantana
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jelul de caise
  • 250 ml nectar de caise
  • un plic de gelle-tort(10 g)
  • jeleul de kiwi
  • 5-6 kiwi coapte
  • un plic de tort -gelle
  • jeleul de mure
  • 6-7 linguri de dulceata de mure
  • un plic de gelle-tort

Mod de preparare

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita, apoi se intinde intr-un strat uniform, bine presat cu o lingura, in forma cu margine detasabila.

Se mixeaza bine smantana cu zaharul vanilt, apoi se adauga si branza dulce de vaci si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da la rece o ora.

Se prepara jeleul de caise amestecand bine praful de gelle tort cu nectarul, apoi dam in clocot totul, amestecand continuu. Se toarna fierbinte deasupra cremei de branza. Se da la rece 15 minute.

Se curata fructele de kiwi de coaja, apoi se dau la blender pana se fac un piure fin. La fel se procedeaza cu praful de tort-gelle care se amesteca cu piureul de kiwi, pe foc pana incepe sa clocotesca. Se toarna fierbinte peste jeleul de caise si se da la rece 15 minute.

Se amesteca dulceata de mure cu 100 ml apa rece, apoi se scurge prin sita fina. Sucul obtinut se amesteca cu praful de tort-gelle, se da in clocot. Murele ramase in sita se repartizeaza uniform pe toata suprafata jeleului de kiwi, apoi se toarna sucul fierbinte si se da la rece cel putin 15 minute.

Dupa cca. 2 ore de stat la rece, se desface marginea formei si se poate portiona prajiturii. De preferat este sa stea de seara pana a 2 a zi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise