Prajitura cu gutui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu gutui

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate 5 oua,un praf de sare ,5 linguri de zahar ,5 linguri de faina,esenta vanilie
  • crema;400 g smantana,200 branza proaspata de vaci,150 g zahar pudra cu aroma de vanilie,o gutuie mare,coapta,200 g zahar,un plic gelatina alimentara
  • decor deasupra;un borcan gem de gutui

Mod de preparare

1.Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza galbenusurile zdrobite,esenta si la urma faina.Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor,cate 20 de minute,la foc potrivit.Se desprind de pe hartia pentru copt,cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.

2.Crema se prepara mixand smantana cu zaharul pudra si branza proaspata de vaci apoi se adauga geletina hidratata si apoi topita la bain marin(nu se fierbe).

Gutuia curatat de coaja se taie in cubulete mici ,apoi intr-o craticioara,se acopera cu apa si se fierbe cu 200 g zahar,pana se inmoaie bine.Se scurge de sirop si se lasa sa se raceasca bine.

3.Intr-o tava mai inalta ,de dimensiunea blaturilor,se monteaza primul blat apoi se toarna crema deasupra ,se presara cubuletele de gutuie,se vine cu al 2-lea blat deasupra ,se preseaza usor cu degetele si se lasa o ora la rece.

Gemul de gutui se freaca un pic cu siropul racit(se face ca o peltea)apoi se intinde deasupra prajiturii si se mai lasa o ora la frigider ,inainte de a o portiona.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise