Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Ingrediente

  • 600ml lapte
  • 450 gr gris(18 linguri)
  • 400 gr zahar (13 linguri)
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 1 lingura apa flori de portocal
  • 2 linguri dulceata de portocale
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr faina ( 7 linguri)
  • 1 lingurita curcuma
  • Extra :
  • unt pentru uns tava
  • 100 gr fulgi de migdale
  • 200 ml gem de caise

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de 20x35 cu unt .

Intr-un bol amestecam faina, grisul, praful de copt si curcuma

Separat amestecam ouale cu zaharul, adaugand laptele, untul topit, apa de portocal si gemul .

Adaugam in castronul cu ingredientele uscate cate putin din amestecul cu lapte.si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma. Turnam in tava, nivelam si presaram deasupra fulgi de migdale .

Prajitura o punem in cuptor si dupa aproximativ 35-40 minute va fi rumenita frumos deasupra, iar scobitoarea trebuie sa iasa curata .

Scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca. Ungem cu gemul de caise, portionam si servim rece.

PS: Daca nu aveti curcuma, nu e nici o problema. Prajitura va iesi alba si nu atat de galbena precum cea pe care am facut-o eu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise