Prajitura cu gris si cocus

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gris si cocus

Ingrediente

  • 4 oua despartite-albus galbenus
  • 3/4 pahar ulei
  • 1 pahar suc de portocale
  • 1 pahar de gris
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de cocus
  • 1 plic praf de copt
  • 3/4 pahar zahar
  • Pentru sirop:
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar zahar
  • Pentru ornat 1/2 pahar cocos

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.

Se unge o tava dreptunghiulara 20*30 cm cu putin ulei.

Galbenusele se amesteca bine cu uleiul si sucul de portocale pana compozitia este omogena.

In alt bol se amesteca faina cu praf de copt, gris si cocos pana este un amestec omogen si se adauga in doua trei parti in compozitia de oua sa nu fie cocoloase.

Albusele se bat bine cu zaharul pana este o spuma ridicata si moale si se adauga in compozitie treptat ca albusul sa nu cada.

Se toarna compozitia in tava se niveleste si se coace pana devine aurie 30-40 de minute.

Cat prajitura se coace pregatim siropul-fierband zaharul cu apa pana zaharul se dizolva si incepe sa fiarba siropul. Se lasa putin la racit si cand prajitura iese din cuptor si este calda se toarna siropul deasupra sa cuprinda toata suprafata dupa care o ornam cu fulgi de cocos.

O lasam sa se raceasca bine si o lasam o noapte la frigider si adoua zi o servim. Prajitura usoara si foarte gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise