Prajitura cu gris

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gris

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 3/4 pahar de ulei
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar suc de portocale sau apa
  • 1 + 1/2 pahar de faina
  • 1 + 1/2 pahar de gris
  • 1 pliculet si jumatate praf de copt
  • 1 pliculet si jumatate zahar vanilat
  • 50 g stafide sau merisor uscate
  • 50 g de nuci sfaramate-taiate bucatele
  • Sirop
  • 1 + 1/2 pahar de apa
  • 1 + 1/2 pahar de zahar
  • suc de lamaie

Mod de preparare

In bolul mixerului se pun ouale cu zaharul si se bat tare pana devin o spuma galben deschis adaugam uleiul si putina sare.

In alt bol amestecam impreuna faina cu grisul si praful de copt si zaharul vanilat si adaugam treptat din compozitie in compozitia de oua si treptat si suc de portocala sau apa. Amestecam usor compozitia si adaugam stafidele si nucile.

Incalzim cuptorul la 165 de grade si lasam sa se incalzeasca bine.Turnam compozitia intr-o tava rotunda sau 2 tavi de checuri dupa dorinta. Se coace 45 de minute sau pana se rumeneste usor. Cand este coapta o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca putin.

Siropul-apa cu zaharul se pune la fiert pana zaharul nu se mai simte si se adauga putina lamaie -se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste prajitura.

Eu am schimbat siropul acesta cu sucul de la o portocala si jumatate de lamaie le-am incalzit putin pe foc mic si dupa aceia am turnat peste prajitura. A iesit minunat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise