In bolul mixerului se pun ouale cu zaharul si se bat tare pana devin o spuma galben deschis adaugam uleiul si putina sare.
In alt bol amestecam impreuna faina cu grisul si praful de copt si zaharul vanilat si adaugam treptat din compozitie in compozitia de oua si treptat si suc de portocala sau apa. Amestecam usor compozitia si adaugam stafidele si nucile.
Incalzim cuptorul la 165 de grade si lasam sa se incalzeasca bine.Turnam compozitia intr-o tava rotunda sau 2 tavi de checuri dupa dorinta. Se coace 45 de minute sau pana se rumeneste usor. Cand este coapta o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca putin.
Siropul-apa cu zaharul se pune la fiert pana zaharul nu se mai simte si se adauga putina lamaie -se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste prajitura.
Eu am schimbat siropul acesta cu sucul de la o portocala si jumatate de lamaie le-am incalzit putin pe foc mic si dupa aceia am turnat peste prajitura. A iesit minunat.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii