Prajitura cu grefa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu grefa

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 1 ou, 1 grefa, 50 gr. zahar, 50 gr.unt,
  • 50gr. faina, 170 gr. amestec de fulgi de ovaz , orz , grau , secara.
  • pentru ornat:
  • bezea din 2 albusuri , 1 lingurita fara varf de vanilie , 8 linguri cu varf de zahar , 1 grefa.

Mod de preparare

1. Se curata doua grefe de coaja si de pelita ca sa ramana numai miezul una din grefe se taie in cubulete cu un cutit bine ascutit.
2. Se freaca untul moale cu zaharul pana se incorporeaza
si se adauga un ou.
3. Se adauga fulgii compusi din 4 componente, de ovaz , orz , secara , grau puteti folosi si alte combinatii.
4. Se adauga faina
si grefa taiata cubulete.
5. Se face bezea din 2 albusuri ,1 lingurita fara varf de vanilie si 8 linguri cu varf de pudra de zahar sau zahar tos e obtional, se bate bine pana devine o compozitie cremoasa si tare ca s-o puteti folosi la ornat cu seringa pentru patiserie.
6. Se intinde cu mana aluatul pe suprafata unei tave unsa cu unt cu dimensiunea de 25/25 cm .
si se orneaza cu bezea
apoi se da la cuptorul preaincalzit la 180 gr. C. pentru ~ 30 min. pana cand se rumeneste putin suprafata prajiturii si se face bezeaua de culoare bej .
7. Prajitura se scoate din cuptor si se tiaie cat e fierbinte in 16 biscuiti apoi se pune pe fiecare bucatica cate o felie de grefa.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise