Prajitura cu glazura de zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu glazura de zmeura

Ingrediente

  • blat biscuiti;250 g biscuiti fragezi,100 g margarina,200 ml miere de albine lichida
  • blat copt;5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina,2 linguri ulei,un pic de sare,esenta
  • crema;100 g branza dulce de vaci,400 g iaurt fructe de padure(sau capsuni),zahar vanilat,3-4 linguri dulceata de zmeura,un plic gelatina alimentara
  • glazura;sirop concentrat de zmeura,200 g zahar pudra

Mod de preparare

1.Se prepara primul blat din bisscuiti.Se dau la robot biscuitii apoi se framanta cu margarina Unirea Original moale si mierea de albine,pana se omogenizeaza ingredientele.Se intinde acest amestec,intr-un strat uniform in forma in care vom monta prajitura.

2 Se prepara blatul copt astfel;se bat bine albusurile cu un praf de sare si cu zaharul,pana se obtine o bezea in care incorporam galbenusurile frecate un pic cu uleiul ,esenta si la urma faina.Se coace timp de 20 min.,la foc potrivit,intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.Se desprinde blatul de pe hartie cu lama unui cutit apoi se lasa sa se raceasca bine.

3.Se prepara crema mixand bine branzica cu iaurtul si zaharul vanilat apoi adaugam dulceata de zmeura si gelatina pe care mai intai o hidratam in apa rece si apoi o topim la bain marie,conform instructoiunilor de pe plic.

Aceasta crema se toarna peste blatul de biscuiti apoi se acopera cu blatul copt,se preseaza usor cu mana si se da la rece pentru cel putin 2 ore.

Se topeste zaharul pudra cu 2-3 linguri sirop concentrat din zmeura,pe flacara mica a aragazului.Se lasa sa se racoreasca un pic apoi adaugam un cub mic(cca.25g)de margarina,amestecand bine pana il incorporam in glazura.

Glazura se toarna calda pe prajitura rece netaiata si apoi se taie in romburi sau,taiata se toarna cu o lingurita deasupra fiecarui romb.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise