Prajitura cu gem si samburi de caise

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem si samburi de caise

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate;4 oua,4 linguri de zahar,4 linguri de faina,2 linguri de ulei,un praf de sare ,esenta vanilie
  • crema;350 g branza proaspta de vaci,100 g zahar pudra cu aroma de vanilie,200 ml smantana,250 ml nectar de caise,2 pliculete de gelatina,cateva caise din compot
  • decor;siropul de la un compot de caise(borcan de 800 ml)si restul de caise scurse de suc,un borcanel mic de gem de caise,o mana de samburi dulci de caise

Mod de preparare

1.Se prepara 2 blaturi,fiecare separat, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar,apoi se incorporeaza galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esenta,la sfarsit faina cernuta.

Se toarna in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se coace cca.20 minute,la foc potrivit.

Se desprinde blatul inca cald de pe hartie,cu lama unui cutit

2. Se aseaza primul blat in tava in care l-am copt il stropim cu jumatate din zeama de compot de caise, turnam crema din branza frecata un pic cu zaharul si smantana,se adauga si nectarul de caise si geletina hidratata un pic in 100 ml apap rece si apoi topita la bain marin.Se presara deasupra feliute de caise din compot,scurse bine de suc apoi se vine cu al 2 lea blat deasupra ,se preseaza usor cu mana sa uniformizam suprafata apoi se stropeste si el cu restul de compot ramas, se intinde cu grija gemul,intr-un start uniform,se presara deasupra miejii de caise prajiti un pic la cuptor si apoi maruntiti.Se da prajitura la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia in forma dorita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise