Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010
Ingrediente
Unt 300gr., Zahăr 300 gr., Zahăr vanilat 2pac., Ouă 4 buc., Praf de copt 1 pac., Coajă şi zeamă de lamâie 50 gr., Făină 600 gr., Gem de caise 1 borcan, Nuci măcinate 300 gr.
Dificultate: Medie | Timp: 55 min
Mod de preparare
Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coja de lămâie. Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.
Între timp se bate albuşul oului rămas, se adaugă dulceaţa şi nuca măcinată.
După ce s-a albit foaia în cuptor, cca. 10 minute, se scoate şi se întinde peste ea compoziţia de gem.
Din aluatul rămas se fac câteva grilaje, care se pun deasupra prăjiturii. Se unge cu gălbenuşul rămas, se presară zahăr vanilat şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.
După ce s-a copt se presară zahăr pudră din belşug.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu gem şi nuci" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Intr-un bol se bate oul cu zahar spuma. Se adauga margarina, cafeaua si se amesteca. Se adauga amoniacul
5 voturi
0 comentarii
40h
Blatul : Frecam margarina cu 200 gr zahar spuma, adaugam 2 galbenusuri, smantana (optional - daca
13 voturi
0 comentarii
1h 45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate