Ingrediente
un pachet margarina Rama Maestro, 3 oua, 250 g zahar, 500 g faina, un plic praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet de mere, 400-500 g miez de nuca macinat, un borcan gem mai acrisor
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
54 voturi
Mod de preparare
Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, faina si praful de copt amestecandu-se pana se obtine un aluat consistent.
Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 g.
Tava se unge cu margarina Rama si se tapeteaza cu putina faina si se intinde coca ramasa.
Se intinde gemul si se presara nuca. Deasupra se toarna albusurile batute spuma ca o bezea, apoi se rade coca tinuta la rece. Se da la cuptorul preincalzit in prealabil cca. 1 ora sau in functie de cuptor.
Este o prajitura foarte buna pentru orice ocazie.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2014
Ti-o recomand cu drag Lavinia.O sa-ti placa cu siguranta...
Lavinia Ionela , 13 martie 2014
mmmm abia astept sa a fac si eu
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013
se poate folosi si unt... multumesc mult...
Rodi_Rodica (Maestru bucatar) , 15 noiembrie 2013
In loc de Rama pot sa pun unt?
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013
buna !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Intr-adevar e tare gustoasa ... Pup
Sidy (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Cea mai buna prajitura. Tare-mi mai place !!!!
constanta proca (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2011
O bunatate ,usor de pregatit si foarte buna !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009
Va multumesc mult...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009
Multumesc ...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009
Superrrrr,mmmm,o bunatate si foarte spornica.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009
Foarte buna.Rapid si gustos.