Blatul : Frecam margarina cu 200 gr zahar spuma, adaugam 2 galbenusuri, smantana (optional - daca avem / vrem), faina si praful de copt in ploaie, coaja rasa de lamaie, esentele si un praf de sare. Ungem tava cu unt / ulei si tapetam cu faina si intindem alatul cu ajutorul unei spatule sau unui cutit. Intindem peste aluat un strat de gem, apoi pregatim crema de nuci pentru a finaliza prajitura.
Crema : Separam ouale care ne-au ramas. Frecam galbenusurile cu 275 gr zahar pana se topesc cristalele (cat de cat), adaugam nucile macinate, apoi albusurile (2 ramase de la blat + 4 de la crema) batute spuma. Mestecam de jos in susca sa nu se lase compozitia, apoi o turnam in tava peste gem. Dam prajitura la cuptor pentru 40-45 de minute, la foc potrivit. Este delicioasa !
Sa aveti pofta !
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii