Blatul : Frecam margarina cu 200 gr zahar spuma, adaugam 2 galbenusuri, smantana (optional - daca avem / vrem), faina si praful de copt in ploaie, coaja rasa de lamaie, esentele si un praf de sare. Ungem tava cu unt / ulei si tapetam cu faina si intindem alatul cu ajutorul unei spatule sau unui cutit. Intindem peste aluat un strat de gem, apoi pregatim crema de nuci pentru a finaliza prajitura.
Crema : Separam ouale care ne-au ramas. Frecam galbenusurile cu 275 gr zahar pana se topesc cristalele (cat de cat), adaugam nucile macinate, apoi albusurile (2 ramase de la blat + 4 de la crema) batute spuma. Mestecam de jos in susca sa nu se lase compozitia, apoi o turnam in tava peste gem. Dam prajitura la cuptor pentru 40-45 de minute, la foc potrivit. Este delicioasa !
Sa aveti pofta !
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii