Margarina( untul) tinuta la temperatura camerei de seara pina dimineata se amesteca cu cana cu zahar cu mixerul.
Adaugam 5 galbenusuri si un ou intreg si se mixeaza bine pina se topeste zaharul.
Praful de copt se amesteca cu faina.
Adaugam faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie.
Omogenizam compozitia astfel incat sa iasa aluatul ca si la un chec.
O tava de 27X39 cm o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu margarina.
Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C.
Albusurile le batem spuma apoi le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie .Mixam bine pina cand bezeaua se intareste.
Lasam sa se coaca blatul 15-20 minute, dupa care il scoatem si il ungem cu gem , presaram nuca prajita si intindem bezeaua deasupra , uniform, cu ajutorul unei linguri.
Dam iar tava la cuptor pentru inca 15 minute pina creste bezeaua si capata o culoare aramie.
Scoatem prajitura sa se raceasca putin apoi o taiem asa calduta.
Se poate presara deasupra nuca de cocos colorata sau margelute alimentare...
Pofta mare !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii