PENTRU FOI;
Bati bine oul cu sare si laptele;incorporez apoi treptat zafarul si uleiul,pui faina in ploaie si amoniacul stins cu otet si framantati un aluat potrivit de tare,din care intinzi trei foi,pe care le coci pe dosul tavi,uns cu margarina si presarat cu faina(poti folosi si hartie pentru copt)
PENTRU UMPLUTURA;
Caramelizezi 150 g zahar la foc mic;adaugi faina,restul de zahar si laptele si lasi compozitia sa fiarba pana capata consistenta;incorporezi apoi margarina si lasi sa se raceasca.
PENTRU GLAZURA;
Dai intr-un clocot apa,zaharul si cacao,apoi adaugi margarina si lasi sa fiarba pana se ingroasa.
Peste prima foaie intinzi un strat de gem de caise;suprapui a doua foaie,pui crema,acoperi cu ultima foaie peste care torni glazura iar deasupra presari nuci glasate in zahar caramelizat,apoi macinate.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii