PENTRU FOI;
Bati bine oul cu sare si laptele;incorporez apoi treptat zafarul si uleiul,pui faina in ploaie si amoniacul stins cu otet si framantati un aluat potrivit de tare,din care intinzi trei foi,pe care le coci pe dosul tavi,uns cu margarina si presarat cu faina(poti folosi si hartie pentru copt)
PENTRU UMPLUTURA;
Caramelizezi 150 g zahar la foc mic;adaugi faina,restul de zahar si laptele si lasi compozitia sa fiarba pana capata consistenta;incorporezi apoi margarina si lasi sa se raceasca.
PENTRU GLAZURA;
Dai intr-un clocot apa,zaharul si cacao,apoi adaugi margarina si lasi sa fiarba pana se ingroasa.
Peste prima foaie intinzi un strat de gem de caise;suprapui a doua foaie,pui crema,acoperi cu ultima foaie peste care torni glazura iar deasupra presari nuci glasate in zahar caramelizat,apoi macinate.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii