Prajitura cu gem acrisor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2margarine
  • 6 pahare de faina
  • 2 pahare de zahar
  • 4 oua
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1praf de zahar vanilat
  • 2prafuri de copt
  • gem de fructe
  • 2linguri de cacao
  • nuci macinate sau bucatele mici

Mod de preparare

Intr-un vas frecam margarinele care sint mai moi cu zahar si treptat adaugam galbenusele,lamaia vanilie si praf de copt si la urma faina

Se face un aluat si se acopera cu naylon si se da la frigider pentru 2 ore.Se ungee tava de cuptor cu putina margarina si se tapeteaza cu 1/2 din aluatul pregatit.

Deasupra se unge cu gem si se pun albusele care au fost batute cu 1/2 pahar de zahar si amestecate cu 2 lg de cacao si bucatele de nuci.

Restul de aluat se da pe razatoare deasupra prajiturei.

Se da la cuptor la 180 de grade(cuptorul incalzit dinainte).Se coace 30 -40 de minute cind prajitura este rumenita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise