Prajitura cu gem

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 150 gr dulceata de fructe
  • 150 gr unt topit
  • 3 lgte zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • sare

Mod de preparare

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina cernuta, un plic praf de copt si amestecati pana obtineti un aluat moale si neted. Impartiti aluatul in doua bucati de marimi diferite.

Bucata cea mica o puneti in congelator, iar bucata cea mare de aluat o intindeti bine intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt. Deasup[ra repartizati uniform gemul sau dulceata. Scoateti aluatul din congelator si il dat pe razatoarea mare deasupra gemului.

Dati tava la cuptorul preincalzit, la 200 grade C pentru 25-30 minute.

Lasati prajitura sa se raceasca, apoi o portionati.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise