Reteta postata pe: 12 iunie 2020
Ingrediente
400 gr faina, 150 gr dulceata de fructe, 150 gr unt topit, 3 lgte zahar pudra, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf copt, sare, ,
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina cernuta, un plic praf de copt si amestecati pana obtineti un aluat moale si neted. Impartiti aluatul in doua bucati de marimi diferite.
Bucata cea mica o puneti in congelator, iar bucata cea mare de aluat o intindeti bine intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt. Deasup[ra repartizati uniform gemul sau dulceata. Scoateti aluatul din congelator si il dat pe razatoarea mare deasupra gemului.
Dati tava la cuptorul preincalzit, la 200 grade C pentru 25-30 minute.
Lasati prajitura sa se raceasca, apoi o portionati.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Se face un amestec nu foarte tare, care se imparte in 4 foi si care se coc pe dosul tavii. Foile
Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, faina
54 voturi
15 comentarii
2h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate