Blatul:
Freci spuma untul inmuiat la temperatura camerei,cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugi treptat ouale si faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizezi.Ungi cu unt si tapetezi cu faina o forma rotunda.Coci la foc moderat timp de 20-30 min.
Umplutura:
Pui la inmuiat 10 g gelatina in 50 ml lapte rece.Scurgi ananasul in strecuratoare.Prepari budinca urmand instructiunile de pe plic,cu laptele ramas si zaharul.Stingi focul si incorporezi in budinca gelatina dizolvata la bain-marie.In 100 ml zeama de compot inmoi gelatina ramasa,iar dupa 10 minute o dizolvi pe baie de aburi.Blatul in pui intr-o forma rotunda mai mare cu 1-2 cm decat cea in care l-ai copt ,apoi torni crema de vanilie peste blat,o lasi sa se raceasca ,asezi rondele de ananas si fructele de sezon si le acoperi cu gelatina calduta.Se da la rece pentru o ora.Se serveste cu frisca batuta.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii