Se amesteca zaharul cu albusurile. Daca se folosesc mere(13-14 mere potrivite) se curata de coaja, se rad si se amesteca cu scortisoara. Se pastreaza intr-un vas pina cind este gata compozitia. Cind se pun in compozitie se storc un pic.
Daca se folosesc visine, se curata de simburi; daca se folosesc caise, se taie felii.
Galbenusurile cu uleiul, praful vanilat si un virf de sare, se amesteca separat.
Se amesteca apoi albusurile batute spuma, cu galbenusurile si se incorporeaza faina.
Se unge tava cu unt, se asaza un strat de compozitie, fructele si apoi inca un strat de compozitie. Se introduce la cuptor 30-40 minute, pina se rumeneste un pic.
Bezeaua se prepara din patru albusuri si 280 de grame de zahar; se bat foarte bine albusurile cu mixerul, iar apoi se continua 5-6 minute pe baie de abur. Dupa ce se dau jos se mai bat putin. Dupa ce prajitura este aproape gata, se scoate din cuptor si se intinde un strat de bezea deasupra. Se introduce inca 5 minute in cuptor, se scoate si se orneaza dupa dorinta. Se introduce la cuptor din nou 5 minute.
Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakesCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii