autor:

anena

» » Prajituri

Prajitura cu fructe (prune)

Autor: anena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, -4 oua, -10 linguri lapte, -100gr zahar, -100 gr ulei, -1 praf de copt, -200 gr faina.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

132 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele in ordinea enumerarii lor, astfel:se separa galbenusele si se amesteca cu laptele, apoi se adauga zaharul si se amesteca cu mixerul, la viteza maxima, pina devine ca o spuma, apoi se aduga uleiul in suvoi subtire, batind in continuare , pina se incorporeaza tot, dupa care se adauga faina, in care s-a amestecat praful de copt.Va rezultat un aluat care nu este nici tare, dar nici nu curge, este mai moale, dar ff elastic.
Se tapeteaza cu margarina, in strat gros, o tava si se pune pesmet.La prajiturile cu fructe este recomandat sa se puna in tava tapetata, pesmet si nu faina.Se ia cu lingura din aluat si se pune din loc in loc in tava, dupa care se niveleaza cu un cutit cu lama lata, trecut prin apa rece.Se presara putin pesmet, (se poate si fara)dupa care se aseaza fructele ( caise, piersici, prune, mere, etc) si se da la copt, la foc potrivit, iar cind s-a copt de jumatate, se scoate din cuptor si se pune deasupra spuma obtinuta din cele 4 albuse, batute cu 150 gr zahar.Se mai coace pina cind spuma devine usor aurie.Se lasa sa se raceasca si se taie.
Prajitura mea este cu prune.
Pofta buna!
Se spune despre aceasta prajitura, ca atunci este reusita, cind , dupa racire , deasupra pe spuma, ies broboane mici si maronii de zahar topit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe (prune)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fructe 3P (pere, piersici, prune)

Prajitura cu fructe 3P (pere, piersici, prune)

O prajitura interesanta din fructe de toamna, foarte aromata. Cerneti faina intr-un bol, adaugati

19 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 23 comentarii

  • Dorina Mariana Margarit , 01 august 2020

    Super oferta

  • Elena , 15 iunie 2020

    100 g de ulei sunt de fapt 100 ml de ulei?

  • Mari , 27 august 2019

    Ușoară bună și ieftina

    • Mari_Bonea

      Mari_Bonea (Bucatar) , 18 august 2019

      Foarte usor de facut si deosebit de gustoasa! Cu siguranta o voi folosi si in viitot!

    • Alex Cueru , 22 septembrie 2015

      Ce marime are tava?

    • Zaccagna Alina , 08 iunie 2015

      Se poate unge tava cu ulei...si se pune peste fructe deasupra gris,dar cea mai buna este cu rabarbura ...e dulce -acrisor...prajitura copilariei,si foarte racoroasa in zilele toride de vara...

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2014

      Simplu,rapid,gustos...<3

    • Felicia Cucos , 06 februarie 2014

      se poate pune fructul dorit sau ce fructe aveti la indemana in bucatarie! este foarte buna !!!!

    • بيبو بيبو , 22 decembrie 2013

      se poate pune fructul dorit sau ce fructe aveti la indemana in bucatarie! este foarte buna !!!!

    • بيبو بيبو , 22 decembrie 2013

      se poate pune fructul dorit sau ce fructe aveti la indemana in bucatarie! este foarte buna !!!!

    • Cristina Panait , 12 decembrie 2013

      se poate pune fructul dorit sau ce fructe aveti la indemana in bucatarie! este foarte buna !!!!

    • Mihaela Ilie , 13 octombrie 2013

      putine ingrediente, super!

    • Mihaela_Ilie

      Mihaela_Ilie (Maestru bucatar) , 13 octombrie 2013

      Putine ingrediente, super!

    • Camelia Teodora Grosu Gornic , 07 octombrie 2013

      se poate pune fructul dorit sau ce fructe aveti la indemana in bucatarie! este foarte buna !!!!

    • Corina Nedelcu , 30 septembrie 2013

      la tava de aragaz sunt cantitati duble sau cele din reteta?

    • Iuliana Bodea , 30 septembrie 2013

      se poate pune fructul dorit sau ce fructe aveti la indemana in bucatarie! este foarte buna !!!!

    • Ecu Mi , 29 septembrie 2013

      se poate pune fructul dorit sau ce fructe aveti la indemana in bucatarie! este foarte buna !!!!

    • Iuliana Bodea , 29 septembrie 2013

      Intr-o reteta f.asemanatoare se pune si 150g nuca macinata mare.E minunata si cu nuca!

    • Angela Toader , 28 septembrie 2013

      eu o fac mai tot timpul, dar fara spuma,e foarte buna,se prepara usor si repede !

    • Mariana Simionescu , 23 iulie 2013

      De sezon! Faina! Pofta buna! :) <3

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      Foarte aspectuoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

      Felicitari,e o bunatate !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O bunatate draga Anena.Frumoasa prezentarea,Felicitari,ai votul meu si toate stelutele.**********************

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

132 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -4 oua
  • -10 linguri lapte
  • -100gr zahar
  • -100 gr ulei
  • -1 praf de copt
  • -200 gr faina.

Raporteaza reteta

Retete
de anena
Prajitura Inghetata

Prajitura Inghetata

Blat Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao, faina, bicarbonatul stins cu otet si

114 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu dovleac

Prajitura cu dovleac

Se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc si se fierb putin . Dupa ce s-a racit se adauga un

9 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort Carioca

Tort Carioca

Blaturile. Ambele blaturi se pregatesc in felul urmator:galbenusele sa freaca cu zaharul pina devin

7 voturi    5 comentarii
2h 15 min
Prajituri

Dorina Mariana Margarit

Super oferta

Retete

din Prajituri

Foi cu cacao pentru prajituri Foi cu cacao pentru prajituri

Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Cornulete fragede Cornulete fragede

Reteta asta o fac de ani de zile si este cea mai buna. Cornuletele sunt foarte fragede, aromate, dulci-acrisoare. Intr-un bol punem

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
PRAJITURA RAPIDA CU PISCOTURI