Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema spumoasa. Se adaugă laptele puțin câte puțin apoi uleiul tot câte puțin mixând bine. Punem treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt. La sfârșit adaugăm coaja rasa de lămâie. Turnam amestecul într-o tava mare (cea de la aragaz) și deasupra punem fructele tăiate bucatele. Eu am folosit căpșuni dar se pot pune orice fel de fructe chiar și din compot. Coacem 15 minute la foc mic(dacă puneți în tava mai mica trebuie coapta puțin mai mult dar tot la foc mic), facem proba cu scobitoarea și dacă este gata o scoatem. Lăsam sa se răcească. Se poate servi și asa pudrata cu zahar pudra sau se taie în jumătate (pe lățime) și se umple cu crema de mai jos sau mai simplu un plic de crema preparat după cum scrie pe pachet.
Crema: Zaharul se mixează cu ouăle apoi se adaugă faina, laptele călduț rezultând ca o pasta, se pune pe foc amestecând pana devine ca o smântâna groasa. Se lasă sa se răcească la temperatura camerei apoi se adaugă esența de vanilie și pachetul de unt felie cu felie.
Glazura: Căpșunii se pun în Blender și se fac pasta în care se pune gelatina preparata după cum scrie pe plic, se da la frigider sa se întărească puțin apoi se pune peste prăjitura.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii