Se unge o tava cu tot untul(200 gr) si se presara doar pe fundul tavii 150-200 gr zahar(depinde cat sunt de dulci fructele ce le folositi)peste zahar se aseaza fructele.Se introduc la cuptor la 180ºC cca.20-30 minute pana ce se inmoaie fructelesi sa se usuce pe deasupra(sa nu umezeasca blatul)Cand sunt gata se scot si se lasa sa iasa vaporii fierbinti (se scot cu grija sa nu se amestece fructele cu siropul format).In acest timp batem albusele spuma cu 150 gr zahar se adauga romul , galbenusele si faina.Compozitia se pune peste frcte si se niveleza usor. Se coace la 180ºG alte 30 minute.
Dupa ce s-a copt, se trece cu cutitul pe marginile tavii si se pune pe un platou, intorcandu-se cu o miscare brusca pentru a nu se scurge siropul.Peste se poate pune gelatina si frisca.
Puteti folosi orice fructe ,depinde de sezon si preferinta.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii