Se freaca galbenusurile cu 100g zahar, cu sarea, coaja de lamaie si vanilia , se adauga uleiul in suvoi subtire , apoi laptele , faina , praful de copt stins si se amesteca pana se desfac , cocoloasele .Aluatul va fi moale .Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si o lingurita de zeama de lamaie, pana se intaresc ca o zapada . Spuma , se desarta peste compozitia cu faina si se omogenizeaza usor .Compozitia se desarta imediat in lungul tavii unsa cu margarina si tapetata cu faina , se niveleaza si se adauga fructele ce se vor tavali prin pesmet sau gris, ptr a nu se lasa la fund.Se introduce tava in cuptorul incalzit si se coace 30-40 min , fara a deschide cuptorul 20 min .Ca fructe , se pot folosi orice fel :visine , cirese , prune , caise , capsuni , zmeura , fragi , afine , struguri, mere taiate in felii etc Pofta buna !
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii