Prajitura cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 1 cana ulei sau un pachet margarina
  • 1 cana lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie sau portocala
  • 2 linguri cacao
  • struguri albi
  • faina

Mod de preparare

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga treptat laptele, uleiul, faina, aromele, bicarbonatul si la sfarsit albusurile batute spuma. Faina se pune in cantitate de circa 500 g, atat cat sa se obtina o coca de consistenta unei smantani groase. Intr-o tava unsa si tapetata cu faina se toarna compozitia. Deasupra se pun boabe de struguri trecute prin faina. Se coace la foc iute 15 minute, dupa care se reduce intensitatea focului. Se pudreaza rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise