Prajitura cu foi si crema de vanilie

Reteta de prajitura cu foi si crema de vanilie. Cum faci acasa reteta de prajitura cu foi si crema de vanilie.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi si crema de vanilie

Ingrediente

  • Foi cu cacao
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurite rase de amoniac
  • 2 linguri de otet sau zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 30 g cacao
  • 630 g faina
  • Crema de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie/esenta sau zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 1 l lapte
  • 250 g unt gras (82% grasime)
  • Decor
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 2 linguri de ulei
  • 40 g ciocolata alba
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita pana se dizolva complet zaharul. Adaugam uleiul si amoniacul ( bicarbonat de amoniu) stin cu doua linguri de otet.

Apoi incorporam cacaoa, faina si formam un aluat potrivit de tare.

Il impartim apoi in 6 bucati ( a cate 200-220 g fiecare) si intindem foi subtiri. Le asezam pe dosul tavii, tapetata inainte cu faina sau hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem fiecare foaie cate 13-15 minute.

Le asezam pe un gratar sa se raceasca.

Crema se prepara astfel.Intr-o craticioara se pun galbenusurile, sarea, zaharul si vanilia. Se mixeaza bine pana obtinem o compozitie cremoasa si deschisa la culoare. Adaugam faina si putin lapte si omogenizam.

In alt vas punem laptele la incalzit, apoi il turnam peste compozitia anterioara. Punem vasul pe foc si amestecam continuu. Din momentul in care incepe sa fiarba, mai lasam 3-4 minute. Stingem focul, adaugam untul taiat cubulete si amestecam pentru omogenizare.

Rasturnam crema intr-un vas, acoperim suprafata cremei si o lasam se se mai racoreasca putin.

Apoi putem umple foile. Deasupra asezam o greutate si lasam prajitura la rece cateva ore sau chiar peste noapte.

Acum putem decora prajitura cu cele doua tipuri de ciocolata topite la microunde sau la baie de abur.

Dupa ce decorul s-a intarit, putem taia prajitiura in forma dorita. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise