autor:

autor
Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 decembrie 2021

Ingrediente
Pentru foi, 650 g faina, 2 oua, 150 g zahar, 150 ml lapte, 150 ml ulei, 2 lingurite amoniac, 2 linguri de otet, 1 praf de sare, 1 lingurita de zahar vanilat, Crema, 300 g zahar, 1 l lapte, 100 g faina, 250 g unt

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare


Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita pana se dizolva complet zaharul. Adaugam uleiul si amoniacul ( bicarbonat de amoniu) stin cu doua linguri de otet.
Apoi incorporam faina si formam un aluat potrivit de tare.
Il impartim apoi in 6 bucati ( a cate 200-220 g fiecare) si intindem foi subtiri. Le asezam pe dosul tavii, tapetata inainmte cu faina sau hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem fiecare foaie cate 13-15 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor.
Crema se prepara extrem de simplu. Intr-o cratita se pune zaharul si se lasa sa se caramelizeze. Nu-l lasati sa capete o culoare foarte inchisa deoarece crema va avea un gust usor amarui.
Adaugati untul taiat cubulete si lasati pana se topeste, apoi turnati cu grija 800 ml lapte. Cei 200 de ml ramasi ii amestecati cu faina.
Lasati sa fiarba pana se topeste caramelul, apoi adaugati faina si mai fierbeti inca 5 minute. Opriti focul si lasati crema sa se racoreasca, timp in care se va mai ingrosa.
Umpleti apoi foile si puneti o greutate peste ele. Pana a doua zi se vor inmuia si crema se va intari complet.
Taiati ptrajitura in forma dorita si presarati-o cu zahar pudra vanilat, Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Prajitura de post cu foi, gem si crema de gris caramel

Prajitura de post cu foi, gem si crema de gris caramel

FOILE (3 foi): Se amestecă foarte bine sucul de roșii, uleiul, zahărul și zahărul vanilat

31 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prepararea cremei: Se freaca bine 200 gr de zahar cu untul sau margarina, se adauga ouale si nuca

242 voturi    46 comentarii
2h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 650 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurite amoniac
  • 2 linguri de otet
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • Crema
  • 300 g zahar
  • 1 l lapte
  • 100 g faina
  • 250 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Retete

din Retete de Pasti

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

Intai pregatim crema pentru a avea timp sa se raceasca. Puneti intai laptele la incalzit. Mixati galbenusurile cu un praf de sare si

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Tocanita de vitel Tocanita de vitel

Incingem uleiul intr-o cratita si rumenim carnea taiata bucatele. Eu am taiat carne in bucati nu foarte mari, astfel timpul de gatit

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Rata la cuptor, cu portocala si vin