Foile: Se amesteca toate ingredientele si se freaca pe un vas cu apa fierbinte pana se dizolva, dupa care se pune faina cat cuprinde. Se framanta pana devine un aluat mai vascos, se imparte in patru parti egale din care de intind patru foi, ce se coc pe fundul tavii tapetate cu faina, la foc potrivit timp de 10 minute.
Crema: Laptele se fierbe cu 2 linguri de zahar si 4-5 linguri gris, pana devine de consistenta unei smantani groase. Se da la rece. Separat se freaca spuma 1/2 pachet de unt cu 10 linguri de zahar, apoi se adauga treptat cate o lingura de gris cu lapte. La final se adauga coaja si zeama de la o lamaie.
Se ung foile si se da la rece intre doua funduri pana a doua zi, dupa care se taie si se pudreaza.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii