Prajitura cu foi fragede si gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta de prajitura cu foi fragede si gem, un desert clasic, usor de preparat si extrem de gustos. Ideal pentru orice ocazie, cu foi fragede, delicioase si umplutura generoasa de gem aromat.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi fragede si gem. Reteta simpla si delicioasa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 600 g faina
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 150 ml lapte
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 600 g gem de zmeura

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Amesteca untul cu zaharul pudra pana devine o compozitie cremoasa. Adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Adauga zaharul vanilat.

Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitia de unt si oua, alternand cu laptele, pana obtii un aluat omogen, moale si nelipicios.

Imparte aluatul in 3 parti egale.

Intinde fiecare parte de aluat intr-o foaie de dimensiunea 30x30 cm pe hartie de copt.

Coacerea foilor: Coace fiecare foaie separat, timp de 10-12 minute, pana cand marginile devin usor aurii, dar nu trebuie sa fie prea rumenite. Lasa foile sa se raceasca complet.

Asamblarea prajiturii:
Asaza prima foaie pe un platou si intinde jumatate din cantitatea de gem de zmeura uniform.

Pune a doua foaie deasupra si intinde restul de gem de zmeura.

Pune ultima foaie deasupra si apasa usor.
Pentru a ajuta foile sa se lipeasca bine si sa devina mai fragede, pune un obiect plat si greu deasupra prajiturii (cum ar fi o carte) si las-o sa stea cateva ore sau peste noapte.

Presara zahar pudra deasupra prajiturii si taie-o in patrate sau romburi.

Incearca si prajitura cu foi si crema de lamaie. prajitura cu foi si crema de caramel sau prajitura cu foi si gem de prune. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise