Descopera cum sa prepari o prajitura delicioasa cu foi fragede si crema de caramel! Aceasta reteta usor de realizat imbina perfect aromele fine de vanilie cu un caramel cremos, ideala pentru orice ocazie speciala.
Intr-un bol mare, mixeaza untul moale cu zaharul pana devine o crema pufoasa.
Adauga oul, laptele si extractul de vanilie si continua sa amesteci pana la omogenizare.
Separat, amesteca faina cu praful de copt si sarea, apoi incorporeaza treptat ingredientele uscate in amestecul de unt, formand un aluat moale si omogen.
Imparte aluatul in 3 parti egale. Intinde fiecare parte in foi subtiri de aproximativ 2-3 mm, pe hartie de copt, formand foi de dimensiuni egale (aproximativ 30x20 cm).
Coace foile pe rand intr-un cuptor preincalzit la 180°C timp de 10-12 minute, pana devin usor aurii. Lasa-le sa se raceasca complet.
Caramelizeaza zaharul intr-o cratita, pe foc mediu, amestecand ocazional pana capata o culoare aurie.
Toarna treptat laptele cald peste caramel (ai grija, deoarece poate sa stropesca) si amesteca bine pana se dizolva tot zaharul caramelizat. Adauga si un praf de sare.
Dizolva amidonul si cacaoa in putin lapte rece si adauga-le in cratita, amestecand continuu. Fierbe compozitia pe foc mic pana se ingroasa, apoi lasa sa se raceasca putin.
Dupa ce crema s-a racit la temperatura camerei, adauga untul moale si vanilia, mixand pana obtii o crema fina.
Asaza prima foaie de vanilie pe un platou si intinde un strat uniform de crema de caramel cu unt.
Continua cu a doua foaie si adauga din nou un strat de crema. Repeta acest pas si pentru a treia foaie.
Niveleaza bine crema de deasupra si pe margini, daca este cazul.
Lasa prajitura la frigider pentru cel putin 4-6 ore, sau ideal peste noapte, pentru ca foile sa se inmoaie si prajitura sa devina mai usor de taiat.
Poti decora prajitura cu fructe proaspete, zahar pudra, aveline de crema de vanilie, crema de ciocolata, nuci maruntite, ciocolata rasa sau fulgi de migdale.
Incearca si reteta de prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte, este un deliciu. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii