Preparare foi: Se separa ouale.
Preparare foi :
Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.
Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.
Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamiae sau otet, se amesteca iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma. Se toarna aluat in strat subtire in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc foi individuale in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp de 10 de minute.
Preparare crema :
Fierbem laptele cu o fiola sau un plic de vanilie.
Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).
Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer.
Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia.
Adaugam faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.
Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecind cu o lingura din lemn sau un tel.
Punem comozitia la foc, amestecind din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.
Stingem focul si adaugam macul si untul si amestecam bine.
Taiem foile de pandispan dupa masura platoului pe care vom asambla prajitura.
Pe platoul de servire punem o foaie de pandispan, un strat subtire de crema si felii de banana.
Repetam asa pana terminam foile. Cu crema ramasa imbracam prajitura, apoi o tapetam cu fulgi de cocos si ornam cu fructe de padure. Se da la frigider o ora.
Pofta buna !
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii