Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie. Descopera reteta rapida si delicioasa!
Intr-o cratita, pune zaharul si laptele la foc mic, amestecand continuu pana cand zaharul se dizolva complet. Apoi, lasa amestecul sa se raceasca putin.
Adauga untul si cacaoa in amestecul de lapte si zahar. Amesteca bine pana obtii o crema omogena.
Adauga biscuitii macinati si esenta de rom (daca folosesti) si amesteca pana cand obtii o compozitie densa.
Asaza prima foaie de napolitana pe un platou sau pe o tava.
Intinde uniform o treime din crema peste foaie.
Pune a doua foaie de napolitana deasupra si preseaza usor, apoi adauga ultima foaie de napolitana.
Acopera prajitura cu folie alimentara si pune o greutate usoara deasupra (de exemplu, o tava mai grea) pentru a ajuta straturile sa se lipeasca bine intre ele.
Lasa prajitura la frigider pentru cel putin 2-3 ore, ideal peste noapte.
Dupa ce s-a racit bine si s-a intarit, taie prajitura in patrate sau romburi si serveste-o.
Este o prajitura delicioasa, simplu de preparat, cu un gust intens de cacao si o textura crocanta de la foile de napolitana.
Incearca si reteta de foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei, rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel sau prajitura cu foi Lica. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii