Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie. Descopera reteta rapida si delicioasa!

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Ingrediente

  • 3 foi de napolitana
  • 250 g zahar
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 3 linguri de cacao
  • 200 g biscuiti simpli (macinati fin)
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de rom (optional)

Mod de preparare

Intr-o cratita, pune zaharul si laptele la foc mic, amestecand continuu pana cand zaharul se dizolva complet. Apoi, lasa amestecul sa se raceasca putin.
Adauga untul si cacaoa in amestecul de lapte si zahar. Amesteca bine pana obtii o crema omogena.
Adauga biscuitii macinati si esenta de rom (daca folosesti) si amesteca pana cand obtii o compozitie densa.

Asaza prima foaie de napolitana pe un platou sau pe o tava.
Intinde uniform o treime din crema peste foaie.
Pune a doua foaie de napolitana deasupra si preseaza usor, apoi adauga ultima foaie de napolitana.

Acopera prajitura cu folie alimentara si pune o greutate usoara deasupra (de exemplu, o tava mai grea) pentru a ajuta straturile sa se lipeasca bine intre ele.
Lasa prajitura la frigider pentru cel putin 2-3 ore, ideal peste noapte.

Dupa ce s-a racit bine si s-a intarit, taie prajitura in patrate sau romburi si serveste-o.
Este o prajitura delicioasa, simplu de preparat, cu un gust intens de cacao si o textura crocanta de la foile de napolitana.

Incearca si reteta de foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei, rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel sau prajitura cu foi Lica. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise