Prajitura cu foi de napolitana. Cel mai simplu si delicios desert, fara coacere

Incanta-ti familia cu prajitura cu foi de napolitana! Cel mai simplu si delicios desert, fara coacere, perfect pentru orice ocazie. Descopera reteta rapida si usor de facut.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu foi de napolitana. Cel mai simplu si delicios desert, fara coacere

Ingrediente

  • 5 foi de napolitana (19x29 cm)
  • 100 g unt sau margarina
  • 350 g biscuiti populari
  • 250 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 300 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • decor:
  • 50 g ciocolata alba
  • putina ciocolata neagra rasa

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu foi de napolitana este pe cat de simpla, pe-atat de gustoasa. Ingredientele principale sunt banale: foi de napolitana, biscuiti, nuci si cacao. Este un desert fara coacere, se prepara rapid si este delicios.

Biscuitii si nucile se maruntesc cu ajutorul unui robot sau se pot trece prin masina de tocate carne. Se pun apoi impreuna intr-un bol.

Pe foc, intr-un vas se pune laptele impreuna cu zaharul si cacaoa. Se amesteca continuu pana cand se dizolva zaharul, apoi se stinge focul. Se adauga untul cubulete, se lasa pana s-a topit, apoi se incorporeza esenta de rom.

Se toarna amestecul peste biscuitii si nucile macinate. Se amesteca bine pentru omogenizare si se lasa sa se raceasca.

Cu aceasta crema umplem foile de napolitana.

Peste prajitura cu foi de napolitana se aseaza o greutate si se da la rece o ora. Apoi se decoreaza cu ciocolata alba si cea neagra.

Reteta de prajitura cu foi de napolitana se portioneaza in forma dorita si se savureza cu placere.

Incearca si reteta de nuga de casa, rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel sau prajitura cu foi de napolitana si blat de nuga. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise