Prajitura cu foi de napolitana. Cel mai simplu si delicios desert, fara coacere

Incanta-ti familia cu prajitura cu foi de napolitana! Cel mai simplu si delicios desert, fara coacere, perfect pentru orice ocazie. Descopera reteta rapida si usor de facut.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu foi de napolitana. Cel mai simplu si delicios desert, fara coacere

Ingrediente

  • 5 foi de napolitana (19x29 cm)
  • 100 g unt sau margarina
  • 350 g biscuiti populari
  • 250 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 300 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • decor:
  • 50 g ciocolata alba
  • putina ciocolata neagra rasa

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu foi de napolitana este pe cat de simpla, pe-atat de gustoasa. Ingredientele principale sunt banale: foi de napolitana, biscuiti, nuci si cacao. Este un desert fara coacere, se prepara rapid si este delicios.

Biscuitii si nucile se maruntesc cu ajutorul unui robot sau se pot trece prin masina de tocate carne. Se pun apoi impreuna intr-un bol.

Pe foc, intr-un vas se pune laptele impreuna cu zaharul si cacaoa. Se amesteca continuu pana cand se dizolva zaharul, apoi se stinge focul. Se adauga untul cubulete, se lasa pana s-a topit, apoi se incorporeza esenta de rom.

Se toarna amestecul peste biscuitii si nucile macinate. Se amesteca bine pentru omogenizare si se lasa sa se raceasca.

Cu aceasta crema umplem foile de napolitana.

Peste prajitura cu foi de napolitana se aseaza o greutate si se da la rece o ora. Apoi se decoreaza cu ciocolata alba si cea neagra.

Reteta de prajitura cu foi de napolitana se portioneaza in forma dorita si se savureza cu placere.

Incearca si reteta de nuga de casa, rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel sau prajitura cu foi de napolitana si blat de nuga. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise