Se ard cele 3 cesti de zahar tos, apoi se sting cu o cana de apa. Se lasa la fiert pana cand se topeste zaharul. Apoi oprim focul si lasam siropul la racit.
Intr-un vas punem siropul racit, ouale, amoniul pentru prajituri, uleiul si zaharul pudra. Le amestecam, dupa care adaugam faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat. Impartim aluatul in 6 bucati egale, le intindem sub forma de foi si se coc pe dosul tavii. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.
Crema:
Smantana se bate cu zaharul pudra pana se face frisca. Apoi se amesteca frisca cu nuca macinata.
Montajul prajiturii:
Se pune pe o tava o foaie, se unge cu crema, apoi se pune a doua foaie, se unge si aceasta cu crema, se pune a 3-a foaie si se pune un fund greu deasupra pentru a sta presate si pentru a se intreputrunde cu crema pentru a se inmuia foile. Dam prajitura la frigider cel putin 12 ore. Nota: pastram cateva linguri de crema si pentru a unge ultima foaie in strat subtire inainte de taierea prajiturii. Dupa ce s-au inmuiat foile, ungem ultima foaie cu crema pastrata si presaram zahar pudra sau fulgi de nuca de cocos.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii