Savureaza o prajitura cu foi cu miere si crema de nuci delicioasa, care se topeste pur si simplu in gura. O reteta usor de preparat, perfecta pentru orice ocazie si pe placul tuturor.
Foile se prepara foarte simplu. Punem pe foc toate ingredientele pentru foi, in afara de faina, intr-o craticioara adanca. Fierbem la foc mediu, amestecand continuu, pana cand compozitia capata culoarea caramelului. Stingem focul si adaugam faina, apoi lasam la racit aluatul.
Apoi il imăpartim in 4 bucati si intindem 4 foi, presarand faina pe blatul de lucru. Le coacem pe dosul tavii, presarate cu faina sau acoperite cu hartie de copt. In 5-6 minute la 180 de grade Celsius, sunt gata, asa ca stati cu ochii pe ele.
Asezati-le pe un gratar sau un capac de lemn sa se raceasca. Ideal este ca suprafata sa fie dreapta, ele fiind moi cand le scoatem din cuptor, apoi devenind tari dupa racire.
Cat se racesc foile, preparam crema.
Prajim intai nucile in cuptor sau pe aragaz, apoi le macinam intr-un robot. Nu le puneti in stare cruda pentru ca, crema nu va mai avea acelasi gust.
Intr-un bol incapator puneti restul de ingrediente pentru crema si mixati pana cand compozitia capata consistenta, apoi incorporati nucile macinate.
Umpleti foile si acoperiti-le cu un capac de lemn sau alta tava si asezati deasupra o greutate. Lasati la rece cateva ore bune sau chiar peste noapte si apoi taiati prajitura in forma dorita.
Daca vreti, o puteti decora cu zahar pudra vanilat.
Incearca si reteta de prajitura cu foi fragede, crema de caramel si glazura de ciocolata, prajitura cu foi fragede si gem sau prajitura cu crema de lamaie. Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
Tatiana Popescu • 03 Noiembrie 2023, 04:20 Prăjitura cu foi si crema de nuci: e posibil sa pui oul pe foc sa fie amestecat cu celelalte ingrediente? Pare riscant, dacă oul se coagulează. Orice lămuriri legate de ordinea in care se introduc Ingredientele, e bine venită. Merci!