Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 1 cana zahar (o cana de 250 ml am folosit)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 15 gr drojdie uscata
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 900 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 900 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 7 linguri de zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul.

Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam.

Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala.

Amestecam cu mana, vom obtine un aluat omogen, nelipicos si foarte usor de lucrat.

Umplutura:

Branza o mixam cu ouale si zaharul.

Adaugam faina, sarea, apoi vanilia si coaja rasa de portocala.

Este bine ca branza sa fie mai scursa, pentru ca nu va fi prea moale umplutura.

Aluatul il impartim in 3 parti egale.

Luam prima parte de aluat, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de groasa.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, asezam prima foaie. Daca sunt prea mari marginile le taiati.

Punem jumatate din branza, a doua foaie, restul de branza si iar foaie.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.

Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca.

O pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise