Aluatul:
Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul.
Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam.
Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala.
Amestecam cu mana, vom obtine un aluat omogen, nelipicos si foarte usor de lucrat.
Umplutura:
Branza o mixam cu ouale si zaharul.
Adaugam faina, sarea, apoi vanilia si coaja rasa de portocala.
Este bine ca branza sa fie mai scursa, pentru ca nu va fi prea moale umplutura.
Aluatul il impartim in 3 parti egale.
Luam prima parte de aluat, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de groasa.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, asezam prima foaie. Daca sunt prea mari marginile le taiati.
Punem jumatate din branza, a doua foaie, restul de branza si iar foaie.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.
Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca.
O pudram cu zahar si servim.
Pofta buna!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii