Prajitura cu dulceata de coacaze

Se pregateste un blat din 7 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu dulceata de coacaze

Ingrediente

  • blat;
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g pesmet alb
  • esenta vanilie
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare
  • crema
  • 200 g frisca lichida
  • jumatate de borcanel de dulceata de coacaze
  • un plic de gelatina (10 g)
  • jeleu
  • jumatate de borcanel de dulceata de coacaze
  • 250 ml apa
  • 2 plicuri tort gelle

Mod de preparare

Se pregateste un blat din 7 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie. Se mixeaza galnenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se toarna si esenta si pesmetul alb, turnat in ploaie. Se coace blatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, cca 20 minute, pana se rumeneste usor pe margine, apoi se scoate tava si blatul de pe hartie ajutandu-ne de lama unui cutit dupa care il taiem in 2 jumatati egale.

Se mixeaza frisca pana se intareste si se mixeaza in continuare cu jumatate din dulceata de coacaze. Se toarna in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie (nu fiarta!). Se asaza prima jumatate de blat in tava oin care am asezat o forma speciala cu margini reglabile, se asaza prima jumatate de blat, se toarna amestecul de frisca si dulceata, apoi se asaza deasupra cea de a 2 a jumate de blat. Se preseaza usor cu mana pana se asaza uniform.

Diluam cu 250 ml apa dulceata ramas, scurgem siropul. Fructele ramase din dulceata le repartizam uniform deasupra prajiturii, apoi fierbem siropul ramas cu cele 2 plicuri de tort gelle, amestecand in continuu pana da in primul clocot, apoi se toarna deasupra prajiturii, peste fructele repartizate. Se da de seara pana a 2 a zi la frigider sau cel putin 2 ore inainte de a o taia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise