Se incalzeste cuptorul la 175 de grade se unge tavaua cu putin unt si se lasa deoparte.
Se amesteca faina de biscuiti cu untul topit zaharul si scortisoara si se aseaza bine pe fundul tavii si se da la copt ptr 10 minute-scoatem lasam sa se raceasca si lasam la frigider.
Perele taiate se pun intr-o oala cu vin zahar si batonul de scortisoara si adaugam apa cit sa acopere perele.Lasam sa fiarba 20 de minute sau pina perele sint moi dar nu se sfarama si stingem focul.Lasam sa se raceasca si lasam in frigider cel putin o ora ca perele sa se patrunda de sos(este bine de fiert cu o zi inainte).
Se scoate 1 pahar din sosul perelor si se fierbe pina ce iese un sirop concentrat cu care se uda baza cu biscuiti-peste biscuiti se aseaza jumatatile de pere.
Se bate budinca cu paharul de lapte si smantina de frisca pina iese o crema spumoasa si bine intarita.
Se aseaza crema peste pere si se niveleaza si se lasa la frigider ptr 2-3 ore.
Inainte de servire se presoara cu 2linguri de cacao strecurate prin sita.Restul sosului de la pere se poate fierbe putin pina devine ca un sirop si se poate servi cu prajitura.Prajitura se mentine bine la frigider 2-3 zile.Este gustoasa si deosebita.
Eu am pregatito cu o zi inainte si cind am servit-o a fost rece si foarte gustoasa.
Deasemeni perele fierte in vin pot fi ele insesi un desert delicios servite cu putina inghetata de vanilie.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii