Prajitura cu dovleac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • Umplutura:
  • 1.5 kg umplutura dovleac, 1pahar mare de zahar, 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc si se fierb putin .

Dupa ce s-a racit se adauga un ou, 1 lingurita bicarbonat stins in 1 lingurita otet ,aproximativ 300-400g faina si se face un aluat potrivit placut la maini sa nu lipeasca tare. Se fac doua foi.

Dovleacul se taie, se curata de coaja si dupa aceea se rade.Se caleste pe foc si se adauga 1 pahar mare de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat (am gustat sa nu fie excesiv de dulce). Se tine pe foc, amestecand mai tot timpul , pana se inmoaie dovleacul.

Se lasa la racit.Intre timp am pregatit foile.Tapetam o tava potrivita si punem prima foaie, peste care asezam o parte de dovleac, si deasupra se aseaza cea de-a doua foaie.Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se coace la foc potrivit.

E delicioasa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise