Se separa ouale, albusurile cu un praf de sare se bat bine spuma si se aduauga 2 lingurite zahar din cele 4. Separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si cu aromele, se amesteca galbenusurile cu albusurile si apoi se adauga uleiul si treptat faina amestecand lejer de sus in jos. Apoi, se imparte in doua compozitia:o parte se coloreaza cu cacao. Apoi, se coc doua foi. Crema se pune intr-o cratita, ciocolata cu frisca lichida, se topeste, nu se fierbe, se lasa apoi la frigider pana se raceste, se mixeaza apoi cu mixerul si se adauga esenta de rom si ciocolata bucatele. Se pune crema pe primul blat si apoi cel de-al doilea blat, deasupra eu am pus ciocolata topita in care am adaugat un pic de frisca lichida si la sfarsit am presarat nuca macinata.
Spor la preparat!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii