Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza, adaugam faina, praful de copt, zaharul vanilat, esenta de vanilie, adaugam albusurile amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (20/30 cm) din care am oprit 3 linguri si am adaugat siropul de mure, turnam deasupra si cu furculita omogenizam. Dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 2 pe orizontala.
Crema de vanilie-galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce se albesc, adaugam amidonul si treptat laptele caldut, laptele condesat, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul, coaja de lamaie, esenta si amestecam pana ce se topeste untul.
Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine.
In tava in care am copt asezam prima foaie,insiropam cu apa si zeama de lamaie,adaugam crema si a 2 foaie ,insiropam-dam la rece cateva ore.
Se portioneaza dupa dorinta si se pudreaa cu zahar sau decoram dupa plac.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii