Prajitura cu crema de smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema de smantana

Ingrediente

  • foi:
  • - 2 oua
  • - 250 g zahar
  • - 4 linguri de miere
  • - 125 nuca macinata
  • - 300g faina
  • - un praf de copt
  • - coaja de lamaie
  • - putina sare
  • umplutura:
  • - 500 g nuca macinata
  • - 300 ml frisca
  • - 375 g smantana
  • - zahar pudra dupa gust

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga mierea, apoi nuca iar la sfarsit faina amestecata cu praf de copt sare si coaja de lamaie.Se framanta un aluat elastic, se imparte in patru, si se coc 4 foi pe dosul tavii.

Crema se face asa: se bate frisca, se adauga smantana, zahar praf daca mai e nevoie, apoi nuca macinata.

Apoi se umple foile cu crema facuta si pe deasupra se orneaza cu ciocolata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise